Wegangotowanie z SKN UW dla Klimatu

Kolejna edycja wegańskiego gotowania z SKN UW dla Klimatu!
Podczas WeganGotowania będziemy wspólnie przyrządzać sezonowe, wegańskie pyszności oraz porozmawiamy o wpływie żywności na klimat. Dowiecie się co nieco o śladzie węglowym żywności, porozmawiamy o mitach dotyczących wegańskiego gotowania i podzielimy się naszymi lifehackami w tej kwestii. A po ugotowaniu? Wszystko smacznie zjemy, bo nie marnujemy żywności
Z okazji szparagowego sezonu w pełnym rozkwicie wykorzystamy to i zrobimy risotto ze szparagami
Będzie pysznie i kolorowo, zapraszamy!
Kiedy? Poniedziałek 30 maja, godz. 17:30
Nie możesz być na czas? Dołącz do nas później! Gotowanie nam trochę zajmie
Gdzie? Zakład Hydrobiologii w CNBCH (kampus Ochota, ul. Żwirki i Wigury 101), pokój socjalny na 5. Piętrze
Kto może przyjść? Członkowie i sympatycy SKN UW dla Klimatu oraz osoby, które chcą dołączyć do naszej działalności.
Co przygotować? Składamy się na składniki, suma będzie zależeć od liczby osób. Z tego powodu prosimy też o zaznaczenie udziału w tym wydarzeniu, żebyśmy mogli zorganizować ilość składników wystarczającą dla wszystkich