Ta strona wykorzystuje ciasteczka ("cookies") w celu zapewnienia maksymalnej wygody w korzystaniu z naszego serwisu. Czy wyrażasz na to zgodę?

Czytaj więcej

Festiwal ZBIORY

W ostatni weekend września (27-28) zapraszamy Was do Ogrodu Botanicznego UW na Festiwal ZBIORY 2025 !!!🌸🍁
🍁
 Jak co roku oprócz spacerów po Ogrodzie, warsztatów dla dzieci i dorosłych oraz kiermaszu rękodzieła, czekać będą na Was prawdziwe kulinarne perełki. Przyjdźcie głodni! Smakowite pyszności od samego rana od naszych wystawców gastronomicznych nie pozwolą Wam wyjść z pustymi brzuchami! Kto nakarmi Was w tym roku?
🌰
 Pieczone Kasztany – zapach kasztanów unosić się będzie już od wejścia! Niczym na Placu Pigalle, pieczone kasztany z rąk prawdziwych mistrzów tego przysmaku umilą Wam spotkania z naturą.
🍽
Falafel Bejrut – zaserwuje aromatyczne kanapki z falafelem, otulone w chlebek pita, z marynowaną rzepą, ziołami i sosem sezamowym, przeniesie Was prosto na uliczki Bejrutu!
🥬
DZIKI KAROL – jest małym producentem rzemieślniczej żywności, kupicie u niego wyłącznie wekowane słoiki, z ciekawymi, wyjątkowymi smakami i przepisami z kuchni świata. Wszystko produkuje ręcznie, tak jak dla samego siebie. Sosy, dżemy, dodatki jakie mało kto widział
🌿 Arboretum Bolestraszyce – przetwory z derenia jadalnego to coś, czego nie można przegapić! Dżemy, galaretki, soki, a nawet tradycyjny podkarpacki dereń kiszony – próbowaliście kiedy? Nie? To koniecznie skosztujcie tych owocowych przysmaków na Festiwalu.
🍯
Pasieka Kobyłka – Nie zabraknie MIODÓW – dla fanów słodkości! Naturalne miody o różnych smakach, prosto od pszczelarza, który zna się na swojej pracy jak nikt inny. Nie tylko zdrowo, ale i pysznie!
🌾 Zapraszamy na Festiwal Zbiory, rozsmakujcie się w pysznościach i zabierzcie do domu kawałek natury – aromatyczne przetwory, miody oraz miłe wspomnienia i wiedzę.